Bir OMÜ Geleneği: YÖS Sınavı 33 Ülkede Başarıyla Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ-YÖS) 29 Mayıs 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı merkezlerde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Başvuruların yoğun olduğu sınava Türkiye dahil dünyanın farklı coğrafyalarından öğrenciler katıldı. OMÜ-YÖS, 33 ülke ve 51 merkezde başarıyla gerçekleştirildi.

Dijital Sınav Güvenliği Üst Düzeyde “muhtar.omu.sh”

OMÜ-YÖS 2022′ de önceki yıllardan farklı olarak sınav güvenliğini arttırmaya yönelik bir uygulama gerçekleştirildi. Bu uygulama “muhtar.omu.sh sayesinde sınava dahil olan tüm öğrencilerin sınav giriş belgelerinde yer alan biyometrik bilgiler ilgili personellerce sınav öncesinde karşılaştırılarak doğrulandı. Bu sayede sınav güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. UZEM yazılım ekibi tarafından geliştirilen muhtar.omu.sh sayesinde OMÜ YÖS’ün güvenilirliği bir kat daha artmış oldu.

OMÜ Tercih Sistemi OMÜ Dahil 9 Üniversiteye Hizmet Verecek

İçlerinde Amasya Üniversitesi,Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kilis Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Sinop Üniversitesinin bulunduğu kurumları tercih etmek isteyen öğrenciler ortak tercih sistemi olarak kabul edilen “yostercih.omu.edu.tr” adresinden tercihlerini yapabilecekler.

Yeni Ülke ve Merkezler

Önceki yıllarda Pandemi ve birtakım gerekçelerle gidilemeyen sınav merkezleri bu yıl sınava dâhil edilerek öğrencilerin OMÜ-YÖS’e katılımları sağlandı. Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Mısır, Tayland, Mozambik, Uganda gibi merkezlerde ilk kez sınav gerçekleştirildi.

Bilgilendirme Toplantıları

Adayların OMÜ-YÖS-2022 başvuru süreci ya da tercihlerde yaşayabileceği sorunları asgari düzeye indirmek için birçok yurtdışı merkez ve okulun katıldığı online bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılarda öğrencilerin beklentileri ve talepleri dikkate alınarak Rektörlük ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nezdinde çözüm önerileri geliştirildi ve hayata geçirildi. Daha önce sınav yapılmayan ülkeler açısından (Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Mısır, Tayland, Mozambik, Uganda) önem taşıyan bu toplantıların OMÜ markasının tanınırlığı ve prestiji açısından pozitif yönde etkisi oldu.

OMÜ-YÖS’ü tanıyan üniversiteler: