“Ben Ülkemde ve Üniversitemde Daha Fazla Ugandalı Görmek İsterim”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolga Arslan DBS BUSINESS Youtube kanalına konuşmacı olarak katıldı.

“Üniversitemiz Karadeniz’in Tam Kalbinde”

DBS BUSINESS Youtube kanalına konuşan Arslan şunları söyledi: “Üniversitemiz Samsun şehrinde ve Karadeniz’in kıyısında yer almaktadır. Hatta Samsun’a Karadeniz’in başkenti diyebiliriz. Üniversitemizin ayırt edici özelliği ise şudur: Biz ileri eğitim olanaklarını en makul ücretlerle öğrencilere sunmaya çalışıyoruz.”

OMÜ YÖS ve OMÜ’lü Yabancı Uyruklu Öğrenciler

Arslan ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve OMÜ YÖS sınavı hakkında bilgi verdi. Samsun şehri ve Üniversite hakkında konuşan Arslan üniversitenin eğitim-öğretim esasları, yabancı uyruklu öğrenci sayısı, öğrenci kontenjanları, yemekhane, kütüphane, barınma olanakları, harç ve burslarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. ‘Üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere tanıdığı maddi tüm olanakların bir çok üniversiteden üst seviyede olduğunu’ belirten Arslan, ‘OMÜ YÖS sınavının git gide artan grafiğiyle oldukça büyük bir coğrafyaya hitap ettiğini ve bunun günden güne daha da büyüdüğüne, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci sayısı bakımından Türkiye’de oldukça ciddi bir konumda bulunduğuna’ dikkat çekti. Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası öğrenci sayısı bakımından Türkiye’de 5. sıradayız. 19 fakültemiz, 12 meslek yüksekokulumuz, 24 araştırma merkezimiz var. Tıp Fakültemiz ile ülkede çok iyi biliniyoruz. Hatta Türkiye’de ilk 10 tıp fakültesi içinde yer almaktayız.”

Programın ilerleyen aşamalarında, OMÜ YÖS başvuru ve tercih sistemi hakkında bilgiler aktaran Arslan: “OMÜ YÖS sınavıyla birlikte tam 19 üniversitede yer bulabilirsiniz. Tek bir sınavla bahsi geçen 19 üniversiteye dahil olma şansınız var. Avrupa üniversiteleri de dahil olmak üzere hiç bir üniversite böyle bir tercih imkânı tanımamaktadır” dedi. Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Buraya gelip öğrencimiz olmanızı bekliyoruz. Ben ülkemde ve üniversitemde daha fazla Ugandalı görmek isterim.”

OMÜ YÖS başvuru ve ayrıntılı bilgi için: https://yos.omu.edu.tr/

Haber: Can Murat Demir