3.’sü Düzenlenen UZEM Akademi Yazılım Kampı Sona Erdi

Bu yıl 11 Temmuz – 3 Ekim 2016 tarihleri arasında 3.’sü düzenlenen Uzem Akademi yazılım kampı sona erdi. Bu yıl düzenlenen yazılım kampının ana teması, son zamanlarda oldukça popüler olan mobil uygulama frameworkü Ionic ile mobil uygulamalar geliştirmekti.

Bilgisayar mühendisliği öğrencileri ağırlıkta olmak üzere toplam 15 öğrenci eğitimlere katıldı ve toplamda 5 proje ortaya çıktı. Çoğu  Uzem’de çalışanlardan oluşan 7 eğitimci, yazılım kampı süresince, öğrencilere Ruby on Rails, AngularJS ve Ionic hakkında seminer verdi.

Bu yıl farklı olarak eğitim süreleri daha kısa tutulup, proje sürelerine daha uzun zaman verildi ve proje koordinatörlüğü eşliğinde projelerin yürütülmeleri sağlandı. Öğrencilere proje süresince grup olarak çalışabilmeleri için Uzem’de kendilerine gereken fiziki imkan ve şartlar sağlandı. Mobil uygulama geliştirme yanında, öğrencilerin projelerde bireysel ve grup olarak çalışabilme yeteneklerine akademik anlamda katkıda bulunuldu.

Eğitimciler, proje  koordinatörleri ve öğrenciler Uzem Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. İzzet Akça ve Yrd. Doç. Dr. Recai Oktaş’tan teşekkür ve katılım belgelerini aldılar.