“OMÜ YÖS 2018 Tanıtım Filmi” Kanal Avrupa Ekranlarında

OMÜ YÖS 2018 sınav tanıtım faaliyetleri kapsamında OMU UZEM İçerik Ekibi tarafından hazırlanan OMÜ YÖS 2018 Tanıtım Filmi yurt dışında yayın yapan “Kanal Avrupa” ekranlarında gösterilmeye başlandı.

OMÜ YÖS adaylarına yönelik hazırlanan filmde, üniversitemizi tercih edecek adaylara Samsun’daki kampüs hayatı, üniversitenin yeterlilikleri, yurt imkanları ve yerleşkenin fiziki şartları hakkında bilgi verildi.

OMÜ-YÖS HAKKINDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uzaktan Eğitim Merkezinin (UZEM) organizasyonu ile gerçekleştirilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte Türkiye’deki birçok üniversiteye kabul için başvururken kullanabilecekleri Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavıdır.

OMÜ-YÖS, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) belirlediği “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” çerçevesinde, 2012 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.