Dikey Geçiş Sınavı ile Yerleşen Öğrenciler Hakkında Duyuru

E-Kayıt Tarihi : 09-11 Eylül 2019
Kayıt Yeri : Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire
Başkanlığı Öğrenci Bürosu (OMU Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
Karşısı, Saat Kulesi Yanı)

• Kurupelit Kampüsü Dışındaki Fakültelerimizi kazanan öğrencilerin kayıtları ilgili fakülte dekanlıklarında yapılacaktır.
  • E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit_adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
  • Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.
  • Ayrıca, e-kayıt yapan öğrenciler ve Üniversitemize gelerek kayıt yaptıran öğrenciler muafiyet ve intibak işlemleri için, onaylı ders içeriklerini ve onaylı transkriptlerini ilgili Fakülte Dekanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir. (Uzaktan Eğitim ile yerleşen öğrenciler hariç)

Kayıt işlemlerinden sonra (ödeme yapabilmeniz için) Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Uzaktan Eğitim İLİTAM programı kesin kaydınızın gerçekleşmesi için programa ait Öğrenim ve Materyal Ücretlerinin öğrenci numaraları vasıtasıyla Halkbank Şubelerine yatırılması gerekmektedir.

​Elektronik Kayıt Yapamayanlar için Kesin Kayıtta istenen Belgeler;
Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı (belgeler kayıt esnasında ibraz edilecek olup, kayıt sonrasında öğrenciye iade edilecektir)
Onaylı transkript ve ders içerikleri
1 Adet Fotoğraf
Yerleştirme Sonuç belgesi