UZEM’de !f Bağımsız Filmler Festivali Heyecanı

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen !f İstanbul Film Festivali, Ondokuz Mayıs Üniversitesi  UZEM Kongre Merkezi’nde yapılan temsili gala ve kokteyle Samsun’da başladı.

IMG_1811

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi ve TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi işbirliğiyle 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali UZEM Konferans Salonunda gerçekleşti. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin, müzik dinletisiyle eşlik ederek renk kattığı etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Başdanışmanı ve UZEM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, UZEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Akça, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

IMG_1591

24 Şubat saat 17:00’da start veren festival etkinliklerine, öğrenci, akademisyen ve OMÜ çalışanları, Samsunlu sanatseverler katıldı. Festival boyunca Sinerji Fotoğraf Sergisini gezen konuklar saat  17:00 ‘da Tanna adlı filmin gösterimine katıldı. Cumartesi ve Pazar günü de devam eden etkinlikte toplam 5 film, Tanna (Butler, Bentley Dean), DEV (Johannes Nyholm), Bir Günde Hindistan Camdan (Ann Marie Fleming) Atlar, Koca Dünya (Reha Erdem)  gösterildi.

IMG_1669

Konferansın tüm teknik takibi (ses, görüntü, online söyleşi kayıtları) UZEM İçerik Ekibi tarafından sağlandı.

if2-b

!f ² NEDİR?

!f ², bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi. Mediatriple tarafından sağlanan online video platform ile gerçekleşen !f ² için, !f İstanbul’un farklı bölümlerinden 5 film seçilmekte. Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 5 film, aynı anda Anadolu’da 30 şehirde ve Lefkoşa ve Gümrü’de sinemaseverlere ulaşıyor.

!f ²’Yİ KİMLER DÜZENLİYOR?

!f ² filmlerini !f İstanbul seçiyor, gösterimlerin organizasyonunu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat inisiyatifleri ve sivil toplum kuruluşlardan sinemaseverler yapıyor. Gönüllülüğe dayanan bu işbirliği 7 yıldır kesintisiz sürüyor ve her yıl daha da büyüyor. Siz de bu sinema ağına katılmak ve kendi şehrinizde !f filmlerinin gösterilmesini sağlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

GÖSTERİMLER NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

!f ² gösterimlerinin dijital altyapısını sağlayan Mediatriple, seçilen 5 filmi festivalin son üç gününde ortaklarımıza açıyor ve İstanbul sinemalarıyla aynı anda, internet üzerinden gösterime sokuyor. Yüksek görüntü kalitesiyle gösterilen bu filmler aynı anda tüm ortak şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor. İstanbul’daki gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerimizdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebiliyor ve yönetmene sorularını gönderebiliyor.

www.ifistanbul.com

FESTİVALDEN KARELER