Türkiye’nin “Siber Yıldız”ı OMÜ UZEM’de!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) gönüllü olarak ya da Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) personeli olarak Türkiye’nin siber güvenliği adına çalışacak kişileri belirlemek için başlattığı “Siber Yıldız” isimli yarışma sona erdi.

IMG_2003

26 bin kişinin yarışmacı olmak için başvuruda bulunduğu ve 24 saat süren yarışmada, katılımcılar 13 farklı bayrağı bulmak için yeteneklerini sergiledi. Yarışmanın ardından ilk 15’e giren grupların ödülleri Ankara’da yapılan ödül töreni ile birlikte sahiplerini buldu.

UZEM personeli Mustafa Altınkaynak tarafından kurulan ve 4 kişiden oluşan “Kırmızı Beyaz” ekibi, yarışmada ilk sıradaki ekip ile eşit puan alırken, süre itibariyle ikinci oldu.

UZEM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ ve Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İzzet AKÇA tarafından tebrik edilen Altınkaynak, çalışmalarına devam edeceğini ve OMÜ’yü gururla temsil etmeyi sürdüreceğini dile getirdi. CENGİZ, kendisiyle gurur duyduklarını belirtip, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundular.

IMG_2007

UZEM Müdürlük makamında bir de kitap sürprizi yaşandı. Altınkaynak, Uygulamalı Siber Güvenlik ve Hacking başlığını taşıyan ve aynı zamanda ders kitabı olarak da okutulan kitabını Müdür ve Müdür Yardımcımıza imzalayıp hediye etti.