Pedagojik Formasyon Öğrencileri Ders Sisteme Giriş Yardım Rehberi

Pedagojik Formasyon öğrencilerimiz derslerinin tamamını (Asenkron-Senkron) formasyon.edu.tr  adresi üzerinden takip edeceklerdir. Açılacak olan ekranda giriş için Kullanıcı adı alanına: T.C. numaranızı, şifreniz bölümüne ise TC numaranızın ilk 6 rakamını ve isminizin ilk 3 büyük harfini peşpeşe boşluk bırakmadan girmelisiniz.

Örneğin: T.C Kimlik Numaranız 12345678910 adınız da DEFNE olsun; bu durumda ders sistemine  girebilmek için şifreniz 123456DEF şeklinde olacaktır.

1

Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza sizin için tanımlanan asenkron derslerin listelendiğini göreceksiniz. Buradan hangi dersi takip etmek isterseniz “Bu Derse Girmek İçin Tıklayınız” butonuna tıklayıp ilgili videolara ve dokümanlara ulaşabilirsiniz.

Derslere ait tüm materyaller her dersin ilgili ünitelerinin altında toplanmaktadır. Dilerseniz ders dokümanını indirip okuyabilir ya da dersin ses dosyasını mp3 formatında indirip mobil medya oynatıcılarından dinleyebilirsiniz.

3-dersler

derslere-giris-2

Ders videolarının altındaki butonları kullanarak dersinize ait diğer materyalleri indirebilir ya da okuyabilirsiniz.

dokuman-indirme

Canlı dersler, her dersin 1. ünite videosunun hemen üstünde yer alan linklerden takip edilebilir. Canlı Dersler asenkron (stüdyo) ders videolarından farklıdır, Senkron Ders adıyla da anılan Canlı Dersler ilgili takvimden  öğrenci tarafından takip edilmelidir.

Canlı derslere giriş yapılabilmesi için ilgili dersin başlangıç saatinin takip edilmesi takvimde  belirtilmiş olan gruplara dikkat edilmesi gerekmektedir. Grup bilginizi ders portalına giriş yaptıktan sonra Profilim sekmesinden öğrenebilirsiniz.

profil

canlı-ders-giris-link

Canlı Dersleri kaçıran öğrencilerimiz yönelik geçmişte yapılan tüm canlı dersleri ders portalımız üzerinden yayınlıyoruz. Bu kayıtlara erişmek için yine ders portalına  giriş yapıp ilgili ders alanından canlı ders kayıtlarına giriş yapmanız yeterlidir.

0362.312 1920
 irtibat@uzem.omu.edu.tr

Canlı Dersler 24 Aralık 2016 saat: 09:00’da başlayacaktır, bu tarihe kadar canlı derslere erişmeye çalışmayınız. Diğer asenkron ders videoları ve materyalleri ise yayına alınmıştır. 1. Adımda belirttiğimiz şekilde derslerinizi takip edebilirsiniz.