ORTAK DERSLER
0362.312 1919 | Dahili: 5932   Eğitim Fakültesi B Blok    Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AKŞAR

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Programa OMÜ kampüs alanında öğrenim gören öğrencilerimiz ders seçim sürecinde tercih ettikleri takdirde kayıt olabilirler.

Bu Programın Amacı Nedir?

Programın amacı Ortak Dersleri (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türk Dili, İngilizce) uzaktan eğitim teknolojileriyle tüm kampüs öğrencilerinin hizmetine sunmaktır.

Programa Nasıl Başvuru Yapılır?

Öğrenci ders seçme sürecinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve İngilizce derslerinden birini ya da birkaçını Uzaktan Eğitimle almak isterse, ubs.omu.edu.tr adresi üzerinden bu yönde tercihte bulunur ve derslerini internet üzerinden takip etmeye başlar.

Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Programda “Ders Geçme Notu” OMÜ Bağıl Değerlendirme Yönergesine göre düzenlenmektedir.

Başvuru Tarihleri Nedir?

Öğrenci her dönemin başında ders seçme aşamasında UZEM’i tercih etmelidir. Ders ekleme bırakma tarih aralığı ilgili dönemin akademik takviminde belirtilmiştir.

Ödemeler Nereye, Nasıl ve Ne Zaman Yapılıyor?

Ödemeler ders kayıtları akabinde öğrenci numarasıyla Halkbank şubelerine yapılır. Tahsil edilecek tutarın Halkbank haricinde diğer bankalara yatırılmaması gerekmektedir. Diğer bankalara yapılan ödemelerden UZEM sorumlu değildir. Olağanüstü durumlar haricinde ödemelerde EFT ve Havale yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.

Eğitim Kaç Dönem Sürmektedir?

Eğitim öğretim süresi öğrencinin dersi alttan alma veya ilk kez alma durumuna göre değişmektedir.

Diğer Hususlar

Dersler diğer programlardan farklı olarak http://eders.omu.edu.tr/ adresinden yürütülmektedir.