“Benim İçin OMÜ’lü Olmak Bir Gurur Kaynağıdır”

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü ve öğrenci buluşması OMÜ UZEM konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Başdanışmanı (UZEM Müdürü) Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ, OMÜ Mezunlar Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel TOPKAYA ve Olcay HÜNDÜR konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Nursel Topkaya OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü hakkında genel bir tanıtım yaparak, OMÜ Mezun Bilgi Sistemini katılımcılara küçük bir sunum yardımıyla tanıttı. Hemen ardından mezunların iş bulma olanaklarından, mezunlar arası iletişim ve etkileşimin öneminden bahsetti. Mezunların okuldan ayrıldıktan sonra OMÜ ile bağlarının kopmaması yönünde bazı çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Bu konuda, gereken hassasiyeti göstereceklerini belirten TOPKAYA, ilerleyen zamanlarda OMÜ Mezunlar Günü Kutlamalarını geleneksel ve kurumsal hale getirme planlarından da söz etti.

Toplantının ilerleyen zamanlarında söz alan Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ, mezunlar ile ilgili dernekleşme faaliyetlerinin istenilen şekilde ve vizyonda yürütülemediğinden yakınarak, OMÜ’ markasının ulusal anlamda daha iyi yerlere gelmesi gerektiğinin altını çizdi. “OMÜ aidiyet bilincinin yerleşmesi için neler yapabiliriz” sorusunun cevabını aradıklarını ve bu süreçte bir çok adımın atıldığını belirten CENGİZ, OMÜ mezunu olduğu için gurur duyduğunu belirtti.

Toplantının sonunda soruları yanıtlayan CENGİZ, kişisel bir anektodu öğrencilerle paylaştı. Akademik kariyerinin başlangıcından bu yana OMÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Mezun başarı hikayelerinin duyurulması, OMÜ markasının geleceği ve mezunlar arası iletişiminin güçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmalara koordinatörlük olarak hız verdiklerini, bu süreçte “ben OMÜ’lüyüm” diyen herkese görev düştüğünü, OMÜ’ye gönül bağıyla bağlanan herkesin bu çalışmaların içinde bulunması gerektiğini dile getirdi.

IMG_2495 IMG_2499 IMG_2502