İlk Kez Kayıt Yaptırma ve Kayıt Yenileme Rehberi

Değerli öğrencilerimiz ilk defa kayıt olma ve kayıt yenileme işlemlerinde sizlere yardımcı olması amacıyla bu rehberi hazırladık. Öğrencisi olduğunuz eğitim programının türüne göre (önlisans, lisans tamamlama veya yüksek lisans) aşağıdaki sekmelerden birisini tıklayınız.

ÖNLİSANS PROGRAMLARI İÇİN

1. E-Devlet sistemi  üzerinden kayıt olun. Eğer e-devlet sistemi üzerinden kayıt olamıyorsanız başvurunuzu şahsen veya vekalatname ile yapın.
  2. Öğrenci Otomasyonu  veya kayıt olduğunuz MYO’nun öğrenci işlerinden öğrenci numaranızı öğrenin.
  3. Akademik Takvim‘de belirtilen tarihler aralığında Halkbank şubelerine öğrenci numaranızla beraber ödemenizi yapın.
  4. Akademik Takvim’de belirtilen tarih aralığında Öğrenci Otomasyonu (UBS)  üzerinden ders kaydınızı yapın. UBS sistemine giriş yaparken öğrenci numaranızın başına küçük o harfi koymayı unutmayın.
  5. Akademik Takvim’de belirtilen ders başlangıç tarihlerinde Eğitim Portalı‘ndan  dersleri takip etmeye başlayın.
  1. Akademik Takvim‘de belirtilen tarihler aralığında Halkbank şubelerine öğrenci numaranızla beraber ödemenizi yapın.
  2. Akademik Takvim’de belirtilen tarih aralığında Öğrenci Otomasyonu (UBS)  üzerinden ders kaydınızı yapın. UBS sistemine giriş yaparken öğrenci numaranızın başına küçük o harfi koymayı unutmayın.
  3. Akademik Takvim’de belirtilen ders başlangıç tarihlerinde Eğitim Portalı‘ndan  dersleri takip etmeye başlayın.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARI İÇİN

İLİTAM programına kayıt olabilmeniz için ilahiyat önlisans mezunu olmanız gerekmektedir.

1. DGS Sınavına girip puanınızı alın.
  2. ÖSYM’nin belirlemiş olduğu tarihler aralığında İlahiyat Fakültesi öğrenci işlerine  başvurunuzu yapın.
  3. E-Devlet sistemi  üzerinden kayıt olun. Eğer e-devlet sistemi üzerinden kayıt olamıyorsanız başvurunuzu şahsen veya vekalatname ile yapın.
  4. Öğrenci Otomasyonu  veya İlahiyat Fakültesi öğrenci işlerinden öğrenci numaranızı öğrenin.
  5. Akademik Takvim‘de belirtilen tarihler aralığında Halkbank şubelerine öğrenci numaranızla beraber ödemenizi yapın.
  6. Akademik Takvim’de belirtilen tarih aralığında Öğrenci Otomasyonu (UBS)  üzerinden ders kaydınızı yapın. UBS sistemine giriş yaparken öğrenci numaranızın başına küçük o harfi koymayı unutmayın.
  7. Akademik Takvim’de belirtilen ders başlangıç tarihlerinde Eğitim Portalı‘ndan  dersleri takip etmeye başlayın.
  1. Akademik Takvim‘de belirtilen tarihler aralığında Akbank şubelerine öğrenci numaranızla beraber ödemenizi yapın.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN

1. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış iseniz ilgili enstitüye evraklarınızı şahsen veya posta yoluyla ulaştırın.
  2. Evraklarınızı şahsen teslim ettiyseniz öğrenci numaranızı başvuru yaptığınız enstitüden alınız.
  3. Evraklarınızı posta yoluyla teslim ettiyseniz Öğrenci Otomasyonu (UBS) sisteminden veya ilgili enstitüye telefon açarak öğrenin.
  4. Akademik Takvim‘de belirtilen tarihler aralığında Halkbank şubelerine öğrenci numaranızla beraber ödemenizi yapın.
  5. Akademik Takvim’de belirtilen tarih aralığında Öğrenci Otomasyonu (UBS)  üzerinden ders kaydınızı yapın. UBS sistemine giriş yaparken öğrenci numaranızın başına küçük o harfi koymayı unutmayın.
  6. Akademik Takvim’de belirtilen ders başlangıç tarihlerinde Eğitim Portalı‘ndan  dersleri takip etmeye başlayın.