İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA

Tercih ve Yerleştirme
Evraklar Teslimi
Eğitim ve Süreç
İlahiyat önlisans programından mezun olun
DGS sınavına girip puanınızı alın ve tercih döneminde UZEM İLİTAM programını tercih edin.
OMÜ İlahiyat fakültesi internet sitesinden yerleştirme sonuçlarını kontrol edin.
Programa yerleştiyseniz harç ödemenizi yapıp gerekli evrakları OMÜ Öğrenci İşlerine teslim edin.
Gerekli evraklar;
– Ön lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– 4 fotoğraf
– Ödeme dekontu
Eğitime başlayın.
Eğitimler başladığı zaman UZEM internet sitesinde ders sistemi hakkında bilgiler yayınlanacaktır.

1. Adım
2. Adım
3. Adım
4. Adım

Programın Amacı Nedir?

Programın amacı; İlahiyat önlisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans düzeyine ulaşabilmeleri için uzaktan eğitim imkânları ile gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır.

Başvuru Tarihleri Nedir?

Başvuru tarihleri ÖSYM’ nin DGS sınav takvimine göre belirlenmektedir.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Programa kayıt olmak için İlahiyat Ön lisans programından mezun olup  ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) katılmak gerekmektedir.

Programa Kayıt Yaptırabilmek İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor ?

Programa kayıt olmak için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavından (DGS) alınması gereken puan her yıl katılan öğrencilerin başarı durumuna göre değişmektedir.

Programa Nasıl Başvuru Yapılır?

Programa başvurular ÖSYM kanalıyla alınır.

Ödemeler Nereye, Nasıl ve Ne Zaman Yapılıyor?

Değerli öğrencilerimiz, Öğrenim Ücreti ve Uzaktan Öğretim Materyal Ücreti Halkbank şubeleri tarafından öğrenci numaranız ile tahsil edilecektir.

Tahsil edilecek tutarın Halkbank haricinde diğer bankalara yatırılmaması gerekmektedir. Diğer bankalara yapılan ödemelerden UZEM sorumlu değildir.

Olağanüstü durumlar haricinde ödemelerde EFT ve Havale yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.

Ödeme bilgileri için tıklayın.

Ders Seçimi Nasıl Yapılıyor? Dersler Nasıl İşleniyor?

• Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için ilk önce kayıtlı olunan programa ait tüm ödemeleri yapmaları gerekmektedir.
  • Programlara ait “Ödeme Takvimleri” hem akademik birim hem de UZEM’in web sayfasından (uzem.omu.edu.tr) duyurulmaktadır.
  • Programa ait tüm ücretleri yatıran öğrenci, döneme ait akademik takvimi takip ederek ders ekleme ve bırakma işlemi için belirtilen tarih aralığında derslerini omu.edu.tr adresi üzerinden seçerek danışmanının onayına gönderir.

UZEM’ de dersler online şekilde yürütülmektedir. Her öğrenci kendisine tahsis edilen öğrenci numarası ve şifresiyle Ders Portalına giriş yaparak, günün 24 saati derslerini internet üzerinden takip edebilmektedir.

Canlı Dersleri Takip Etmesem Olur mu?

Canlı Derslere devam zorunluluğu yoktur ancak canlı derslerde dersin öğretim elemanı düzenli giriş yapan öğrencilere kanaat notu verebilmektedir. Bu açıdan, UZEM olarak canlı dersleri takip etmenizi ve olabildiğince derslerde aktif olmanızı öneriyoruz.

Sınavlar Hakkında Bilgi Alabilir miyim?

• Final sınavları ise Samsun OMÜ kampüsünde bulunan fakülte binalarında gerçekleşmektedir.
  • Başarı ortalamanız; vize sınavınızın %20’si ve final sınavınızın %80’i baz alınarak hesaplanmaktadır.
  • Tüm ön lisans-lisans programlarında “Ders Geçme Notu” OMÜ Bağıl Değerlendirme Yönergesine göre düzenlenmektedir.
  • Sınavların özellikle Final bölümünde öğretim üyelerinin isteği doğrultusunda bazı dersler açık uçlu sorular şeklinde hazırlanabilmektedir.

Kur’an-ı Kerim final sınavı istisnai olarak, ilgili öğretim elemanlarının kontrolünde “yüz yüze okuma”lar şeklinde gerçekleşebilmektedir.

Eğitim Kaç Dönem Sürmektedir?

Programda eğitim öğretim 4 yarıyıldan oluşmaktadır.

Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Tüm lisans programlarında “Ders Geçme Notu” bağıl değerlendirme esas alınarak hesaplanır. Bknz: OMÜ Bağıl Değerlendirme Yönergesi

Programların yüz yüze eğitim esas ve uygulamaları YÖK tarafından belirlenir.

Okulumla iletişimi nasıl sağlayabilirim?

İlahiyat Fakültesi iletişim numaraları aşağıdaki gibidir:

Kayıt: 2957-2966
 Diploma: 7057-7053-7058