ELT Mezunları Kep Attı!

2013-2014 uzaktan eğitim ebelik lisans tamamlama öğrencileri mezunları kep giydi.

24 Haziran 2014 Salı Günü Samsun Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen törende yaklaşık 700 kişi mezuniyet

coşkusunu yaşadı. Törene Samsun Sağlık Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

“Uzaktan Eğitim Ebelik Yüksek Lisans Tamamlama Programı Türkiye’de sadece OMÜ tarafından açılmıştır”

Törenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Nermin Kılıç yaptı. Prof. Kılıç, “Bugün Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programını başarıyla bitiren öğrencilerimiz diplomalarını alacaklar. OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi 2009 yılında kurulmuştur. Bugüne kadar aktif bir kurum profili çizerek Türkiye’de Uzaktan Eğitime yön veren bir konuma gelmeyi başarmıştır. Yeni sayılabilecek bir merkez olmasına rağmen, Uzaktan Eğitim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Türkiye’de sadece OMÜ tarafından açılmıştır. Bu programda yer alan dersler Tıp Fakültemiz ve Yüksek Okulumuzda görevlendirilen 28 öğretim üyesi tarafından verilmektedir. Bugün 654 öğrencimizi mezun edeceğiz ve bugüne kadar 8 bin 957 öğrenci mezun etmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Prof. Kılıç ayrıca, Sağlık Bakanlığıyla imzalanan protokol gereği Ebelik Lisans Tamamlama Programının 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında son kez öğrenci aldığını belirtti.

Tören, mezunların başarı belgelerini alarak keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.