Çevrimiçi Sınav Sistemi Yardım Rehberi

Çevrimiçi Sınav Sistemine giriş bilgileriniz Eğitim Portalına giriş bilgileriniz ile aynıdır. Eğitim Portalına giriyor Sınav Sistemine giremiyorsanız UZEM ile irtibata geçiniz
Ortak ders öğrencileri vize sınavlarını yüz yüze olacaklardır. Detayları ortak dersler duyuru sayfasından takip edebilirsiniz

Sınav Sistemini Buradan Açın

Sorunsuz bir sınav için aşağıdaki sorulara bakmayı unutmayın!

Cevaplar

Sınav tarihlerine nereden ulaşabilirim?

Program sayfanızda bulunan menüde “Bölüm Sınavları” butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.
bolumsinavlari

Sınavlar nasıl olacak?

Vize sınavlarınız internet üzerinden UZEM Çevrimiçi Sınav Sistemi vasıtasıyla gerçekleştirilecektir.

Deneme sınavı yapılacak mı?

Sınav günü sistem üzerinde yabancılık yaşamamanız için deneme sınavları yapılacaktır. Deneme sınavları bölüm bazlı yapılacak olup sınav saati&tarihi hakkında sistemde kayıtlı cep telefonunuza bilgilendirme mesajı gelecektir. Eğer sisteme cep telefonunuz kayıtlı değil ise duyurulardan deneme sınavı tarihlerini takip etmeniz gerekmektedir. İletişim bilgilerinizi sisteme yine sınav otomasyonu üzerinden kaydedebilirsiniz.

Deneme sınavında sorun yaşarsam ne yapmalıyım?

Yaşadığınız teknik sorunlar için destek talebi  sayfasından bildirimde bulunabilirsiniz.

Sınavlarda kaçıncı üniteye kadar sorumluyum?

Dersin öğretim elemanı aksi bir durum belirtmedi ise ilk 7 üniteden soru sorulacaktır.

Sınav esnasında elektrik/internet bağlantısı kesilirse ne yapmalıyım?

Sınav esnasında elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunlarına karşı önlemlerinizi almanız gerekmektedir. Bunun için şarjı tam dolu olan bir dizüstü bilgisayar ve 3G internet bağlantısını hazır etmenizi tavsiye etmekteyiz. Bunun dışında meydana gelen bağlantı sorunlarında UZEM’in sorumluluğu yoktur. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır. Elektrik kesintilerinde sistemde o ana kadar işaretlediğiniz cevaplar kayıpsız şekilde bize ulaşmaktadır.

Sınava tabletten/cep telefonundan giriş yapabilir miyim?

Tablet ve cep telefonlarınızdan sınava girebilirsiniz.

Sınav sistemine ilk girişte bilgi güncelleme formu çıkıyor ne yapmalıyım?

Sisteme ilk girişinizde sizden kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyen bir form karşınıza gelebilir. Bu formu bir kere doldurduktan sonra bir daha görmezsiniz. Bu forma yazacağınız bilgiler sizinle irtibat kurma noktasında kullanılacaktır.

Sınavlara saatinde mi girmemiz gerekiyor?

Sınav takvimine göre her dersin sınavı belirlenmiş zaman dilimleri arasında yapılmaktadır. Sınavınızı kaçırmamak adına sınavdan 10 dk önce sistemde hazır bulunmanızı tavsiye ediyoruz.

Mazeret sınavları yapılmakta mıdır?

Mazeretinizin kabul edilip edilmeyeceği bağlı bulunduğunuz akademik birimin yönetim kurulunda görüşülmektedir. Mazeretiniz kabul edilirse UZEM’in belirleyeceği bir tarihte çevrimiçi sınav sistemi ile sınavlarınızı olabilirsiniz. Sınav tarihi ve mazeretinizin kabul olup olmadığı tarafınıza telefonla bildirilecektir.

Sınavlarıma nereden ulaşabilirim?

sinav.uzem.omu.edu.tr adresinden giriş yaparak “Duyurular” sayfası altındaki “Online Vizeler” sekmesinden ulaşabilir ve yaklaşan sınavlarınızı görebilirsiniz.

Çevrimiçi sınav sisteminde bilgilerimi nasıl güncellerim?

sinav.uzem.omu.edu.tr adresinden giriş yaptıktan sonra üst menüden “Bilgilerim” butonuna tıklayıp açılan sayfanın alt kısmındaki “Düzenle” butonuna tıklayarak güncelleyebilirsiniz.
bilgiguncelleme

Çevrimiçi sınav sisteminde derslerimi nereden görebilirim?

sinav.uzem.omu.edu.tr adresinden giriş yaptıktan sonra üst menüden “Derslerim” butonuna tıklayarak derslerinizi görebilirsiniz.

dersgoruntuleme

Çevrimiçi sınav sisteminde duyurulara nereden ulaşabilirim?

sinav.uzem.omu.edu.tr adresinden giriş yaptıktan sonra üst menüden “Duyurular” butonuna tıklayarak açılan sayfada duyuruları görebilirsiniz.