60 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Programı kapsamında Türkiye genelinde Ebelik Lisans Bitirme Programı’na katılan 3 bin 300 yüksekokul mezunu ebeden 2 bin 600′ü, 2 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

OMÜ Kurupelit Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, yıllardır hizmet veren ebeler kep giydi. Ebelerin kep giyme törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı İdris Yaşar, OMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, ebelerin aileleri ve ebeler katıldı.

Ebelik Lisans Bitirme Programı’nı birincilikle tamamlayan ebe Fatma Kılınç, “Bugün burada 2 yıl boyunca aldığımız çok yönlü ve çağdaş eğitimle mesleğimizdeki yenilikleri ve gelişmeleri pekiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada eğitimin yaşı olmadığını, uzaktan eğitimin artık çağdaş bir eğitim ve öğretim olduğunu bu başarımızla kanıtlamış olduk. Bugün ebelik sağlık yüksekokulu mezunları olarak dünyada kutsal sayılan ebelik mesleğini yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

8 bine yakın öğrenciden 4 bin 100 tanesini mezun ettiklerini belirten OMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, “4 bin 100 öğrencinin bin 367′si onur ve yüksek onur derecesi ile mezun oluyorlar. Ebelik bilim ve sanatı barındıran bir meslektir. Dünyada sağlık alanındaki meslekler içinde geçmişi en eski ve en saygın olan meslektir. Ebelerimiz sağlık ekiplerinin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Bu meslekte başarılı olmanın yolu önce eğitimden geçiyor, ondan sonra da severek, isteyerek, keyifle, coşkuyla, sorumlulukların altından kalkarak, profesyonel bir şekilde mesleğinizi yapıyorsunuz. Bundan sonra da buna devam edeceksiniz” diye konuştu.

Sağlık mesleğinin disiplini gerektirdiğini ifade eden Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı İdris Yaşar, “Siz sağlık çalışanları olarak disiplinli kişilersiniz. Sağlık mesleği disiplini gerektiriyor. Sağlık personeli fedakar bir personeldir. Mesai kavramı yoktur. Sizlere yüksek lisans hakkı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Eğer siz kaliteli sağlık hizmeti vermek istiyorsanız, nitelikli sağlık personeline sahip olmanız gerekiyor. Nitelikli sağlık personelini de bizler sağlık hizmetlerinin çok önemli bir basamağını oluşturan üniversitelerimizle işbirliği yapmak suretiyle gerçekleştirmeye başladık” şeklinde konuştu.

Bu mezuniyet töreninin kendisini çok heyecanlandırdığını açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Akan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim haziran ayımız mezuniyet töreni ile geçer. Bir çok birimimizin mezuniyet törenine katıldım ama en heyecanlandığım, en gurur duyduğum tören bu tören. Hep birlikte çok büyük bir iş başardık. Sağlık Bakanlığı’nın bir projesiydi. Öğrencilerimiz olmasaydı bu proje olmazdı. Türkiye üniversiteleri son 2 yılda uzaktan eğitimle ciddi projeler geliştirmeye ve yenilikler getirmeye başladı.”

Törenin sonunda dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri verildi. Ebelik Lisans Tamamlama Programı bölüm birincisi Fatma Kılınç’a mezuniyet belgesini ve Uzaktan Eğitim Merkezi’nin sembolü niteliğindeki taşınabilir bilgisayarı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır verdi. Ebelik Lisans Tamamlama Programı’nın ikincisi Zeliha Eren, üçüncüsü Ayşin Uzun oldu. Ebelik Lisans Tamamlama Programı’nı bitiren 60 yaşındaki 3 torun sahibi 41 yıllık ebe Vesile Bağ, diplomasını ve plaketini Prof. Dr. Faruk Alparslan’dan aldı. Törende OMÜ Müzik Bölümü öğretim görevlileri İlyas Şenel, Ömer Kanca ve arkadaşları da müzik dinletisi sundular. Tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.